Handgemaakte pasta op basis van “semola di grano duro” (tarwemeel), bloem, eieren en spinazie. Deze pasta gaat samen met “ragù”, huisgemaakte saus volgens traditioneel recept uit Bologna.

Wetenswaardigheid
Sinds de tijd van de Etrusken (een samenleving die al in Italië leefde voor de Romeinen) was de tagliatelle al bekend. De legende gaat echter dat de tagliatelle zijn gemaakt door een “oste”, een soort restauranteigenaar, die op de bruiloft van Lucrezia Borgia en de hertog van Ferrara, Alfonso I d’Este, het eten verzorgde. Daar raakte hij zo onder de indruk van de blonde haren van Lucrezia, dat hij dit meteen heeft nagemaakt in zijn restaurant.

Het is beter begeleid door lichte smaak rode wijnen, ofwel nog steeds of licht sprankelend. Aanbevolen: Lambrusco di Grasparossa amabile, Cabernet giallo