Alice is geboren in Castelfranco Emilia (Modena, Italie) en volgde de middelbare Hotelschool in de Italiaanse keuken “Bartolomeo Scappi” Castel San Pietro Terme (Bologna, Italie). Ze heeft zowel een professionele opleiding ( 100/100) als een internationale diploma ( 97/100). Alice werd opgeleid aan de drie Michelin-sterren restaurant “Osteria Francescana” in handen van de chef-kok Massimo Bottura, en het beste restaurant in de wereld op 2016, volgens de “World’s 50 Best Restaurants Academy”. Ze had meerdere ervaringen in het werken in diverse restaurants, hotels en patisserien, vóór het begin van haar bedrijf over 2017, in Groningen.


Over mezelf…

cice-2 Ik zou graag mijn liefde voor de Italiaanse keuken met u willen delen. Een keuken die zich kenmerkt door het gebruik van pure ingredienten verkregen uit natuurlijke bronnen waarmee traditionele gerechten worden bereid. Mijn doel is om jullie nieuwe emoties te laten ervaren door culinaire combinaties waar ieder ingredient zijn eigen uitgesproken smaak heeft. Koken is niet alleen een baan maar een eindeloos spel van smaken, geuren en kleuren, waardoor je je fantasie op de loop kunt laten.

cice-3

Ik ben geboren in de stad waar de beroemde “Tortellino” is uitgevonden. Als kind heb ik geleerd pasta te kneden en ik hield van het koken samen met mijn moeder. Vervolgens groeide ik op met de liefde voor de Italiaanse keuken.

Alice heeft juli 2013 aan een cursus met de beroemd chef Gualtiero Marchesi deelgenomen bij  ALMA, Scuola Internazionale di Cucina Italiana (“International School of Italiaanse keuken”)

In Juli 2014 verhuisde ik naar Nederland en begon ik mijn Nederlandse ervaring die mij nu tot hier heeft gebracht, het starten van mijn eigen restaurant. Deze Nederlandse ervaring was en is voor mij een prachtige kans om te worden wat ik wil zijn, een hele goede kok. In deze periode heb ik veel geleerd, want nu ik woon in een ander land en hier hebben de mensen een andere manier van denken en leven. Maar ik kan met zekerheid zeggen dat ik het plezierig vind, want nu ben ik meer open minded dan vroeger en mijn leven is spannender.

Alice met de “sfogline” die haar het pasta maken hebben geleerd volgens onze traditie in Emilia.

Alice in de openlucht barbecue op de zomer van 2012, als restaurant sous-chef-kok in Madonna di Campiglio, in de Italiaanse Alpen

Februari 2014, Palazzo Re Enzo, Bologna, Italïe. Alice en Michele (een klasgenoot van Alice) winnen de eerste prijs voor de beste “sfoglina” (een “sfoglina” is een dame die pasta helemaal met de hand maakt ).


Media